Blog

 

Sâmbătă, 02 Februarie 2013

Top 10 flori de nunta

Scris de

Florile reprezinta unul din cele mai importante aspete ale unei nunti, oferind culoare, viata si o farama din personlitatea si simtul estetic al mirilor. Alegerea lor poate fi confuza pentru un incepator.

Daca aveti probleme in alegere florilor din miile de soiuri disponibile, inchideti ochi si imaginativa mergand printr-o gradina imensa in care se afla toate florile din lume, ce ati alege: flori clasice, flori care abunda de cluoare, flori rare, exotice, sau flori cu un miros deosebit?

In eventualitatea in care doriti sa va inspirati si din preferintele altor mirese, iata care sunt florile cel mai des alese:

Sâmbătă, 10 Decembrie 2011

Petrecerea

Scris de

Tortul mirilor

Tortul de nunta reprezinta, din Antichitate, fertilitatea, fericirea si prosperitatea dorite tinerilor miri.

Acum, formele unui tort de nunta sunt variate (patrate, rotunde, rectangulare, in forma de inima...). In trecut, tortul miresei era considerat un simbol si toata lumea avea acelasi tort alb, simplu. Din fericire, acum putem experimenta orice cu tortul de la nunta si sa-l facem cat de colorat si aromat dorim. De obicei, mireasa hotaraste forma, culoarea si gustul tortului si discuta cu o cofetaria, care i-l prepara dupa gustul ei.

Obiceiul ca mirii sa taie impreuna tortul, apoi sa-si dea unul altuia sa guste dintr-o felie simbolizeaza grija pe care o vor avea pe viitor unul fata de celalalt.

Meniul pentru nunta

Bineinteles ca atunci cand rezervati o sala pentru nunta, un criteriu important este cel al costului meniului. In functie de buget veti alege o cantina, un restaurant de doua sau trei stele sau unul de cinci stele.

Sâmbătă, 10 Decembrie 2011

Ceremonia

Scris de

Verighetele

Simbol al uniunii, verighetele au o mare importanta.

Verighetele trebuie cumparate de catre logodnic, bine inteles, dupa ce se va consulta cu viitoarea sotie.

Inelul va fi pus pe mana stanga, conform unei legende datand din Egiptul antic, conform careia inelarul mainii stangi este strabatur de "vena amoris", vena dragostei, care ajunge drept la inima. Legenda a fost uitata dar obiceiul a fost pastrat.

Se mai obisnuieste ca un copil de onoare sa aduca verighetele, la momentul potrivit, pe o tava de argint sau pe o perinita de catifea.

In final, sotul va pune primul inelul pe degetul logodnicei sale.

Impodobirea bisericii

Puteti impodobi spatarul scaunului sau stranele de rugaciune cu flori sau o husa brodata. De asemenea, puteti lega buchete sau coronite de flori la fiecare banca sau strana din biserica.

Sâmbătă, 10 Decembrie 2011

Pregatirea mirilor

Scris de

Mirele

Alegeti o tinuta eleganta pentru ceremonie.

Totul depinde de tema si de genul nuntii, ca si de stilul rochiei miresei. Partea de sus a tinutei trebuie sa fie identica cu pantalonii. Mirele va purta la butoniera o floare alba, o gardenie sau o albastrea. La fel vor proceda si apropiatii, parintii, fratii si martorii. Ceea ce va conferi si mai multa eleganta adunarii.

Buchetul de mireasa

Tanarul mire are sarcina de a alege "buchetul miresei" pe care il va tine iubita lui in tot timpul ceremoniei de nunta. Acesta va fi compus din flori albe, simbolul virginitatii si virtutii.

Se poate inspira din florile preferate ale viitoarei sale sotii, din stilul rochiei sale si din aranjamentele florale din biserica.

Incepand din secolul XVI mireasa arunca sau daruieste buchetul fetelor nemaritate sau domnisoarelor de onoare, dorind sa-i aduca, prin acest gest, noroc celei care reusea sa il prinda.

Sâmbătă, 10 Decembrie 2011

In asteptarea zilei celei mari

Scris de

Inelul de Logodna

Inelul de logodna este dovada iubirii tanarului cuplu si reprezinta anuntarea oficiala a familiei cu privire la viitoarea lor casatorie.

Daca aveti ezitari, puteti alege piatra inelului de logodna in functie de luna dumneavoastra de nastere:

 • Ianuarie - granat (loialitate, stabilitate)
 • Februarie - ametist (sinceritate)
 • Martie - piatra acvamarin
 • Aprilie - diamant (fidelitate, eternitate, puritate, inocenta)
 • Mai - smarald (speranta, fidelitate, iubire adevarata)
 • Iunie - perle (tandrete, viata lunga)
 • Iulie - rubin (pasiune, frumusete, eleganta, dragoste impartasita)
 • August - onix
 • Septembrie - safir (corectitudine, asigura pacea sufleteasca, indeamna la fidelitate)
 • Octombrie - cornalina (veselie, liniste)
 • Noiembrie - topaz (dragoste profunda)
 • Decembrie - turcoaz
Vineri, 09 Decembrie 2011

Simbolistica florilor

Scris de

Inca din antichitate, simbolismul florilor a fost o parte importanta a culturilor din intreaga lume. Florile ne insotesc la fiecare eveniment major al vietii noastre: nasterea, casatoria, concediul, absolviri, boala, si in final moartea. Florile au fost crescute in gradini decorative si sunt folosite ca podoaba de secole pe aproape fiecare continent de pe pamant. A gasi floarea potrivita pentru a o dariu cuiva iubit este o adevarata arta. Asigurati-va ca scrieti o mica nota cu privire la semnificatia florii daruite!

Vineri, 09 Decembrie 2011

Simbolistica culorilor

Scris de

Fiecare culoare, de la rosu aprins pana la galbenul pal al unei narcise ofera o poveste bogata si plina de insemnatate care dateaza de mii de ani. Culorile florilor pe care le alegeti pentru un buchet pot fi la fel de importante ca si tipurile de flori folosite pentru un aranjament.

 
Vineri, 09 Decembrie 2011

Buchetul de mireasa

Scris de

In mod traditional buchetul miresei este predominat de culori pale, dar el poate sa primeasca o nota de originalitate in functie de dorina miresei si de stilul nuntii. Astfel se pot alege culori puternice, se pot oferii note de originalitate apeland de flori salbatice, fructe, scoici,  pene, pietre semipretioase. In ce priveste forma  buchetului trebuie sa se tina cont de cateva reguli de baza, acesta trebiuie sa se potriveasca cu linia corpului, sa fie proportional cu silueta si dimensiunile miresei, sa se armonizeze rochiei si stilului nuntii.

Login