Vineri, 09 Decembrie 2011

Simbolistica culorilor

Scris de 

Fiecare culoare, de la rosu aprins pana la galbenul pal al unei narcise ofera o poveste bogata si plina de insemnatate care dateaza de mii de ani. Culorile florilor pe care le alegeti pentru un buchet pot fi la fel de importante ca si tipurile de flori folosite pentru un aranjament.

 
 

Rosu 

Cea mai puternica culoare din spectru, rosul simbolizeaza viata, pasiunea si dorinta; denota optimism, putere si determinare. In general rosul este asociat cu dragostea, puterea, curajul, dar si cu violenta, ura, pericolul si sangele; este cunoscutfaptul ca aceasta culoare conduce la cresterea circulatiei sangvine si accelereaza metabolismul, determinand o stare de energie debordanta.

Rosul te va ajuta daca suferi de lipsa de vitalitate; datorita proprietatilor sale afrodiziace aceasta culoare poate stimula dorinta.

Galben 

Culoare asociata cu rasaritul de soare, vara, aurul, bucuria, energia, intelectul, idealismul, imaginatia, speranta, spiritualitatea, dar si gelozia, tradarea, lasitatea, hazardul; galbenul produce un efect de incalzire, stimuleaza activitatile intelectuale si starile de bucurie, generand de asemenea si energie musculara.

Foloseste la maximum proprietatile antidepresive ale galbenului pentru a te curata de griji, pentru a elimina starile de oboseala si depresie.

Albastru 

 

Reprezentata de cer si mare, aceasta culoare este asociata cu profunzimea si stabilitatea, cu linistea si armonia; albastrul simbolizeaza inteligenta, loialitatea, intelepciunea, increderea, credinta si adevarul; albastrul are proprietati calmante, de relaxare; Culoare ce inspira inca din cele mai vechi timpuri infinitul vast si supunerea.

Daca ai probleme legate de stres sau incredere, aceasta este culoarea care te va ajuta sa depasesti momentul, fiind o culoare linistitoare si relaxanta. Albastrul poate conduce la reducerea pulsului, a temperaturii corpului si a apetitului. Albastrul esteconsiderat culoarea "business" datorita increderii pe care o transmite

Verde 

 

Numita si culoarea concentrarii, verdele este asociat cu natura, renasterea, fertilitatea, armonia si prospetimea; Natura te calmeaza si te vindeca prin urmare nu ezita sa utilizezi verdele cat de des poti.

Portocaliu 

 

Cel mai adesea asociata cu toamna si recolta, aceasta culoare evoca razele de soare, ambitia si bucuria; denota creativitate, entuziasm, fascinatie, succes, fiind un puternic stimulent. Culoare ce stimuleaza comunicarea sub variile ei forme, tonifianta si plina de viata, te ajuta sa depasesti starile de moleseala si deprimare.

Violet 

 

Culoare a regilor, violetul este asociat luxului, intelepciunii, justitiei, independentei si misterului; violetul denota noblete, ambitie, extravaganta si bogatie;

Roz 

 

Culoare feminina, delicata ce ne poarta cu gandul la romantism, prietenie,comfort si relaxare.

Adauga putin roz atunci cand doresti sa anihilezi dezordinea, sa-ti calmezi sentimentele si sa te relaxezi.

Negru 

 

Asociat cu eleganta, puterea, extravaganta, misterul, sexualitatea, dar si cu frica, tristetea, moartea, doliul si remuscarea.

Alb 

 

Ascociat in principal cu puritatea si inocenta, iarna si fulgii de nea, casatoria si bunatatea, tineretea si nasterea; aceasta non-culoare subliniaza prospetimea si curatenia.

Vizualizari 7952 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Martie 2013

Lasă un comentariu

Login