Nunta

 

Sâmbătă, 10 Decembrie 2011

Petrecerea

Scris de

Tortul mirilor

Tortul de nunta reprezinta, din Antichitate, fertilitatea, fericirea si prosperitatea dorite tinerilor miri.

Acum, formele unui tort de nunta sunt variate (patrate, rotunde, rectangulare, in forma de inima...). In trecut, tortul miresei era considerat un simbol si toata lumea avea acelasi tort alb, simplu. Din fericire, acum putem experimenta orice cu tortul de la nunta si sa-l facem cat de colorat si aromat dorim. De obicei, mireasa hotaraste forma, culoarea si gustul tortului si discuta cu o cofetaria, care i-l prepara dupa gustul ei.

Obiceiul ca mirii sa taie impreuna tortul, apoi sa-si dea unul altuia sa guste dintr-o felie simbolizeaza grija pe care o vor avea pe viitor unul fata de celalalt.

Meniul pentru nunta

Bineinteles ca atunci cand rezervati o sala pentru nunta, un criteriu important este cel al costului meniului. In functie de buget veti alege o cantina, un restaurant de doua sau trei stele sau unul de cinci stele.

Sâmbătă, 10 Decembrie 2011

Ceremonia

Scris de

Verighetele

Simbol al uniunii, verighetele au o mare importanta.

Verighetele trebuie cumparate de catre logodnic, bine inteles, dupa ce se va consulta cu viitoarea sotie.

Inelul va fi pus pe mana stanga, conform unei legende datand din Egiptul antic, conform careia inelarul mainii stangi este strabatur de "vena amoris", vena dragostei, care ajunge drept la inima. Legenda a fost uitata dar obiceiul a fost pastrat.

Se mai obisnuieste ca un copil de onoare sa aduca verighetele, la momentul potrivit, pe o tava de argint sau pe o perinita de catifea.

In final, sotul va pune primul inelul pe degetul logodnicei sale.

Impodobirea bisericii

Puteti impodobi spatarul scaunului sau stranele de rugaciune cu flori sau o husa brodata. De asemenea, puteti lega buchete sau coronite de flori la fiecare banca sau strana din biserica.

Sâmbătă, 10 Decembrie 2011

Pregatirea mirilor

Scris de

Mirele

Alegeti o tinuta eleganta pentru ceremonie.

Totul depinde de tema si de genul nuntii, ca si de stilul rochiei miresei. Partea de sus a tinutei trebuie sa fie identica cu pantalonii. Mirele va purta la butoniera o floare alba, o gardenie sau o albastrea. La fel vor proceda si apropiatii, parintii, fratii si martorii. Ceea ce va conferi si mai multa eleganta adunarii.

Buchetul de mireasa

Tanarul mire are sarcina de a alege "buchetul miresei" pe care il va tine iubita lui in tot timpul ceremoniei de nunta. Acesta va fi compus din flori albe, simbolul virginitatii si virtutii.

Se poate inspira din florile preferate ale viitoarei sale sotii, din stilul rochiei sale si din aranjamentele florale din biserica.

Incepand din secolul XVI mireasa arunca sau daruieste buchetul fetelor nemaritate sau domnisoarelor de onoare, dorind sa-i aduca, prin acest gest, noroc celei care reusea sa il prinda.

Sâmbătă, 10 Decembrie 2011

In asteptarea zilei celei mari

Scris de

Inelul de Logodna

Inelul de logodna este dovada iubirii tanarului cuplu si reprezinta anuntarea oficiala a familiei cu privire la viitoarea lor casatorie.

Daca aveti ezitari, puteti alege piatra inelului de logodna in functie de luna dumneavoastra de nastere:

 • Ianuarie - granat (loialitate, stabilitate)
 • Februarie - ametist (sinceritate)
 • Martie - piatra acvamarin
 • Aprilie - diamant (fidelitate, eternitate, puritate, inocenta)
 • Mai - smarald (speranta, fidelitate, iubire adevarata)
 • Iunie - perle (tandrete, viata lunga)
 • Iulie - rubin (pasiune, frumusete, eleganta, dragoste impartasita)
 • August - onix
 • Septembrie - safir (corectitudine, asigura pacea sufleteasca, indeamna la fidelitate)
 • Octombrie - cornalina (veselie, liniste)
 • Noiembrie - topaz (dragoste profunda)
 • Decembrie - turcoaz

Login