Sâmbătă, 10 Decembrie 2011

Pregatirea mirilor

Scris de 

Mirele

Alegeti o tinuta eleganta pentru ceremonie.

Totul depinde de tema si de genul nuntii, ca si de stilul rochiei miresei. Partea de sus a tinutei trebuie sa fie identica cu pantalonii. Mirele va purta la butoniera o floare alba, o gardenie sau o albastrea. La fel vor proceda si apropiatii, parintii, fratii si martorii. Ceea ce va conferi si mai multa eleganta adunarii.

Buchetul de mireasa

Tanarul mire are sarcina de a alege "buchetul miresei" pe care il va tine iubita lui in tot timpul ceremoniei de nunta. Acesta va fi compus din flori albe, simbolul virginitatii si virtutii.

Se poate inspira din florile preferate ale viitoarei sale sotii, din stilul rochiei sale si din aranjamentele florale din biserica.

Incepand din secolul XVI mireasa arunca sau daruieste buchetul fetelor nemaritate sau domnisoarelor de onoare, dorind sa-i aduca, prin acest gest, noroc celei care reusea sa il prinda.

Alegerea componentelor buchetului miresei are, de asemenea, importanta. Culoarea florilor are o mare valoare simbolica. Albul semnifica virginitatea, albastru, fidelitatea, verdele, pudoarea in timp ce negru exprima refuzul, iar galbenul, adulterul.

Alegeti buchetul dupa cum urmeaza:

  • campenesc, pentru o nunta la tara
  • sofisticat pentru o nunta in oras
  • rotund pentru o rochie romantica
  • simplu, la o rochie scurta
  • in cascada, la o rochie cu trena

Buchetul miresei este mult mai original decat rochia, acesta fiind conceput pentru o singura mireasa in timp ce acelasi model de rochie poate fi cumparat de mai multe ori.

Rochia de mireasa si voalul

Viitorul sot nu trebuie sa vada rochia de mireasa inainte de ziua nuntii intrucat se crede ca aduce ghinion cuplului. Conform unei traditii spaniole, mama sotului ii ofera rochia viitoarei mirese.

Conform obiceiurilor, in ziua nuntii, viitoarea mireasa poarta ceva nou - in general, rochia; ceva vechi - o bijuterie, ceva de culoare albastra (culoare rezervata de obicei coronitei de flori) - , o batista, o panglica in buchet sau in par; si ceva de imprumut - un voal, manusi sau un accesoriu. Noul semnifica succesul, reusita in viitor; vechiul caracterizeaza legatura familiala a tinerei fete pana la casatorie; articolul de imprumut poarta noroc, iar culoarea albastra simbolizeaza fidelitatea in cuplu.

Pantofii pot fi facuti pe comanda, din tesatura rochiei. Alegeti o inaltime a tocului care sa corespunda cu silueta dumneavoastra. Inveliti pantofii intr-o punga de plastic si punetii la frigider ca sa-i largiti.

Voalul reprezinta inocenta si virginitatea miresei.

Invitatii

Intocmiti o lista si nu uitati sa prevedeti si invitatii suplimentare in caz ca gresiti, sunteti luati prin surprindere sau uitati.

Vizualizari 3130 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Martie 2013

Articole înrudite

Mai multe din această categorie: « Ceremonia In asteptarea zilei celei mari »

Lasă un comentariu

Login