Sâmbătă, 10 Decembrie 2011

Ceremonia

Scris de 

Verighetele

Simbol al uniunii, verighetele au o mare importanta.

Verighetele trebuie cumparate de catre logodnic, bine inteles, dupa ce se va consulta cu viitoarea sotie.

Inelul va fi pus pe mana stanga, conform unei legende datand din Egiptul antic, conform careia inelarul mainii stangi este strabatur de "vena amoris", vena dragostei, care ajunge drept la inima. Legenda a fost uitata dar obiceiul a fost pastrat.

Se mai obisnuieste ca un copil de onoare sa aduca verighetele, la momentul potrivit, pe o tava de argint sau pe o perinita de catifea.

In final, sotul va pune primul inelul pe degetul logodnicei sale.

Impodobirea bisericii

Puteti impodobi spatarul scaunului sau stranele de rugaciune cu flori sau o husa brodata. De asemenea, puteti lega buchete sau coronite de flori la fiecare banca sau strana din biserica.

Aranjamentele florale au o mare importanta. Intr-adevar, este primul lucu pe care il vor remarca invitatii la intrarea in biserica. Nu este obligatoriu sa o decorati cu cinci zeci de mii de flori sau sa o luminati cu mii de lumanari dar nici sa va zgarciti din punct de vedere al cantitatii. Este un simbol liturgic de care trebuie sa aveti grija in functie de importanta pe care o acordati ceremoniei.

Puteti recupera cateva buchete dupa ceremonie, dar se obisnuieste sa lasati o parte din flori in biserica drept multumire.

Domnisoarele de onoare

Cortegiul domnisoarelor de onoare ii insoteste pe miri la intrarea si la iesirea de la slujba. Este alcatuit de obicei, din copii din familie sau din prietenele tinerei mirese.

La iesirea din biserica, domnisoarele de onoare pot avea grija de cosulete cu petale de flori, de orez sau cu confetti colorate.

Pentru fetite, o coronita de flori proaspat culese este de cel mai ales gust, iar pentru domnisoarele de onoare un buchetel pe care sa il tina in mana, asortat cu buchetul miresei, va fi incantator.

Cununia religioasa

In modrtaditional, cununia este oficiata in parohia tinerei fete.

Mireasa nu trebuie sa se vada cu o alta mireasa inainte de cununie. Se spune ca aduce ghinion. Se spune ca e bine sa pasiti cu dreptul in biserica. Aduce noroc tinerilor casatoriti.

Invitatii intra primii in biserica, se aseaza in stanga, daca o cunosc pe mireasa, in dreapta, daca il cunosc pe mire.

Sotul intra la bratul mamei lui, al bunicii, al surorii sau al nasei sale.

Mireasa va intra la bratul drept al tatalui ei sau al unui unchi, bunic, frate mai mare sau nas si este urmata de domnisoarele de onoare.

La incheierea slujbei religioase, copii sau domnisoarele de onoare pot iesi primii, inaintea mirilor, cu cosulete umplute cu petale de trandafir. Se obisnuieste ca o parte a celor prezenti, adesea prietenii, sa iasa primii pentru a-i intapina pe miri cu boabe de orez. In zilele noastre, se intampla destul de des ca mirii sa elibereze porumbei la incheierea ceremoniei religioase.

Nunta civila

Mireasa poate imbraca o rochie scurta sau lunga sau un costum elegant, tinuta fiind de zi, fara paiete si strasuri. Mirele trebuie sa isi asorteze costumul la tinuta miresei (macar camasa sau cravata).

Nu programa cununia civila in alta zi decat cununia religioasa doar daca nu aveti rude din alte localitati, pentru ca altfel acestora le va fi foarte greu sa ajunga, sa se cazeze ... .

Nu va programati cununia civila prea devreme. Aveti nevoie de timp sa va imbracati, sa dormiti ceva mai mult in acea dimineata. Este de recomandat sa lasati un interval de cateva ore intre cununia civila si cununia religioasa suficient sa va scimbati si sa revizuiti activitatile ce urmeaza.

Vizualizari 2687 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Martie 2013
Mai multe din această categorie: « Petrecerea Pregatirea mirilor »

Lasă un comentariu

Login