Ce contine un meniu?
- aperitiv (gustare) rece;
- aperitiv (gustare) cald;
- ciorba sau supa (optional);
- preparat de baza;
- desert: tort, inghetata, salata de fructe, ...
- cina (optional).
Decoratiunile
Decoratiunile sunt cheia de bolta a receptiei. Un decor unitar si armonios este unul din ingredientele principale ale unei nunti reusite.
Armonizati tonurile, asortati florile, imbracati peretii si decorati lustrele. Nu uitati decoratia pentru centrul mesei.
Forma si amenajarea sunt doua elemente foarte puternice in procesul de decorare, fiind in acelasi timp si usor de prevazut. Mesele rotunde/ovale sunt mai elegante decat cele patrate sau dreptunghiulare. Mesele rotunde vor incuraja discutiile si conversatiile. Mesele de bufet in forma de “U” sau “T” sunt preferate in locul meselor aranjate in linie.
Adaugand un decor in spatele mesei mirilor veti accentua tema dorita a nuntii voastre.
Decoratiunile din centrul mesei sunt cele mai populare modalitati de decorare a unei mese, dar se pot folosii si altceva inafara de buchete de flori frumoase. Incercati aceste idei:
- alternati obiecte scunde si inalte pentru a creea scari decorative.
- folositi cu incredere buchetul miresei si al domnisoarelor de onoare pentru a mai reduce cheltuielile.
- folositi elemente neobisnuite ca frunze de toamna, sculpturi de gheata, sculpturi din fructe, oglinzi sau rame cu poze pentru a creea o viziune unica.
- puteti folosii platouri de mancare frumos decorate. Fructele sau prajiturelele stau foarte bine in aceste decoratiuni pe centrul mesei.
Decorarea scaunelor se realizeaza in general in aceeasi tema cu culorile fetelor de masa. Contrastele sunt binevenite, dar trebuie tinut cont de sfatul unui expert pentru a nu creea kitsch-uri. Puteti adauga carduri cu numele fiecarui invitat pentru a personaliza receptia dumneavoastra.