Sâmbătă, 10 Decembrie 2011

Petrecerea

Scris de 

Tortul mirilor

Tortul de nunta reprezinta, din Antichitate, fertilitatea, fericirea si prosperitatea dorite tinerilor miri.

Acum, formele unui tort de nunta sunt variate (patrate, rotunde, rectangulare, in forma de inima...). In trecut, tortul miresei era considerat un simbol si toata lumea avea acelasi tort alb, simplu. Din fericire, acum putem experimenta orice cu tortul de la nunta si sa-l facem cat de colorat si aromat dorim. De obicei, mireasa hotaraste forma, culoarea si gustul tortului si discuta cu o cofetaria, care i-l prepara dupa gustul ei.

Obiceiul ca mirii sa taie impreuna tortul, apoi sa-si dea unul altuia sa guste dintr-o felie simbolizeaza grija pe care o vor avea pe viitor unul fata de celalalt.

Meniul pentru nunta

Bineinteles ca atunci cand rezervati o sala pentru nunta, un criteriu important este cel al costului meniului. In functie de buget veti alege o cantina, un restaurant de doua sau trei stele sau unul de cinci stele.

Ce contine un meniu?

  • aperitiv (gustare) rece;
  • aperitiv (gustare) cald;
  • ciorba sau supa (optional);
  • preparat de baza;
  • desert: tort, inghetata, salata de fructe, ...
  • cina (optional).

Decoratiunile

Decoratiunile sunt cheia de bolta a receptiei. Un decor unitar si armonios este unul din ingredientele principale ale unei nunti reusite.

Armonizati tonurile, asortati florile, imbracati peretii si decorati lustrele. Nu uitati decoratia pentru centrul mesei.

Forma si amenajarea sunt doua elemente foarte puternice in procesul de decorare, fiind in acelasi timp si usor de prevazut. Mesele rotunde/ovale sunt mai elegante decat cele patrate sau dreptunghiulare. Mesele rotunde vor incuraja discutiile si conversatiile. Mesele de bufet in forma de “U” sau “T” sunt preferate in locul meselor aranjate in linie.
Adaugand un decor in spatele mesei mirilor veti accentua tema dorita a nuntii voastre.

Decoratiunile din centrul mesei sunt cele mai populare modalitati de decorare a unei mese, dar se pot folosii si altceva inafara de buchete de flori frumoase. Incercati aceste idei:

  • alternati obiecte scunde si inalte pentru a creea scari decorative.
  • folositi cu incredere buchetul miresei si al domnisoarelor de onoare pentru a mai reduce cheltuielile.
  • folositi elemente neobisnuite ca frunze de toamna, sculpturi de gheata, sculpturi din fructe, oglinzi sau rame cu poze pentru a creea o viziune unica.
  • puteti folosii platouri de mancare frumos decorate. Fructele sau prajiturelele stau foarte bine in aceste decoratiuni pe centrul mesei.

Decorarea scaunelor se realizeaza in general in aceeasi tema cu culorile fetelor de masa. Contrastele sunt binevenite, dar trebuie tinut cont de sfatul unui expert pentru a nu creea kitsch-uri. Puteti adauga carduri cu numele fiecarui invitat pentru a personaliza receptia dumneavoastra.

Vizualizari 3485 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Martie 2013

Articole înrudite

Mai multe din această categorie: « In asteptarea zilei celei mari

Lasă un comentariu

Login