A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Rosa - Trandafir

Trandafirul este o planta atipica pentru locuinte, fiind intalnita mai mult in gradini. Indiferent daca optati pentru o vairetate de trandafir pitic, stufos, obisnuit, catarator sau care atarna, veti putea alege dintr-o gama imensa in ceea ce priveste tipul si culoarea florilor.

O regula generala, valabila pentru toti trandafirii, este ca radacinile au nevoie de mult spatiu. Asa ca, intotdeauna este bine sa alegeti un ghiveci mare, cu o adancime de cel putin 40 de cm, care sa reziste la ger, daca este posibil, intrucat trandafirii pot petrece iarna in ghiveci, daca acesta este bine izolat.

Aceste plante prefera locurile insorite si aerisite. Tolereaza la fel de putin vantul intens si curentii de aer, ca si soarele puternic al amiezii si caldura excesiva.

Pentru a evita supra saturarea cu apa atunci cand ii udati, trebuie asigurat un drenaj bun. De asemenea, trebuie sa aveti grija sa nu turnati apa pe frunze. Florile ofilite trebuie indepartate.

Pentru locuinte sunt potrivite doar derivatele trandafirului chinezesc Rosa Chinesis "Minima", din care exista multe soiuri. Si trandafirul chinezesc vrea sa fie tratat ca si cel de gradina, de aceea se tine intr-un loc aerisit, luminos pana la aerisit, vara pe cat posibil in aer liber, frunzele si florile vestejite se taie mereu. Ierneaza ferit de inghet cam la 5°C.

De primavara pana toamna se uda regulat, vara se uda doar atat cat sa nu se usuce radacina. Din martie pana in august ar trebui fertilizat odata la doua saptamani. Vara se taie si se transplanteaza.

Categorie: Plante

Login